Stam: 'Typisch. Het ging in Nederland alleen maar over die 200 miljoen'

Stam: 'Typisch. Het ging in Nederland alleen maar over die 200 miljoen'

11-11-2017 20:54
6

Jaap Stam heeft zich dit seizoen geen moment druk gemaakt over zijn positie als manager van Reading. De seizoenstart van The Royals verliep desastreus. Engelse media speculeerden in september en oktober over een ontslag van Stam. 

De voormalig verdediger van onder meer PSV, AC Milan, Manchester United en Oranje ligt er niet wakker van. "Die artikelen lees ik niet. Ik weet hoe het er in Engeland aan toegaat. Als het goed gaat, is alles walhalla. Als de resultaten er even niet zijn, kun je zo worden afgeschreven", zegt hij in een interview met Het Parool. 

"Typische stemmingmakerij vanuit de pers. Dat ik eruit zou liggen, is vanuit de club helemaal niet aan de orde geweest." Vorig seizoen was Reading één strafschop verwijderd van promotie naar de Premier League. In de finale van de playoffs ging het mis tegen Huddersfield Town. Daarmee liep de Championship-ploeg zo'n 200 miljoen euro mis.

"Typisch", aldus Stam. "In Nederland ging het alleen maar over het geld. Die 200 miljoen hadden we gekregen als we het hadden gehaald, ja. Maar als trainer ben je gewoon bezig met promoveren, het geld is dan echt een bijkomstigheid."

Lees ook: Ajax én Oranje niet aan de orde: "Ik hoef niet meteen terug naar Nederland"