Denemarken bewijst zichzelf slechte zaak met teleurstellende avond tegen Ierland

Denemarken bewijst zichzelf slechte zaak met teleurstellende avond tegen Ierland

11-11-2017 22:34
27

Denemarken is er zaterdagavond niet in geslaagd om in eigen huis van Ierland te winnen. Het bleef 0-0. Over drie dagen staat in Dublin de return op het programma. Een ticket voor het WK 2018 in Rusland staat op het spel. 

Het heenduel in Kopenhagen tussen de Denen en de Ieren was niet hoogstaand. Het thuisland speelde met Christian Eriksen op het middenveld en Nicolai Jörgensen in de punt van de aanval. De spits van Feyenoord speelde met een gebroken pols. Vorige week liep hij die blessure op. Lasse Schöne en Viktor Fischer zaten negentig minuten op de bank bij Denemarken. 

Vleugelaanvaller Pione Sisto kreeg de grootste kans van het duel. Zijn inzet vloog echter naast. In de slotfase bracht bondscoach Age Hareide breekijzer Nicklas Bendtner in de ploeg om een overwinning af te dwingen, maar die wissel mocht niet baten. Invaller Yussuf Poulsen miste ook nog een opgelegde mogelijkheid. Ierland beperkte zich negentig minuten lang tot verdedigen. 

Eerder deze week vonden er al drie andere duels plaats in de playoffs voor het WK. Kroatië won met 4-1 van Griekenland, Zwitserland boekte in Noord-Ierland een zege (0-1) en Zweden klopte Italië vrijdagavond met 1-0. Zondag, maandag en dinsdag vinden alle returns plaats. Eerder vandaag plaatsten Marokko en Tunesië zich al voor het WK 2018. 

Lees ook: Marokko klaart klus in Ivoorkust en gaat na twintig jaar weer naar WK