'Van Marwijk en Van Bommel zitten klaar om het over te nemen bij PSV'

'Van Marwijk en Van Bommel zitten klaar om het over te nemen bij PSV'

12-11-2017 10:36
44

Bert van Marwijk en Mark van Bommel 'zitten in de wachtkamer' om het in Eindhoven over te nemen van PSV-trainer Phillip Cocu. Rob Jansen, belangenbehartiger van Cocu, vertelt dat in zijn zojuist verschenen boek Deal. 

Jansen en Cocu kennen elkaar al decennia. "Ik ben even bij Cocu geweest om over zijn toekomst bij PSV te praten, want Bert van Marwijk en Mark van Bommel zitten al in de wachtkamer om het over te nemen, dus daar moeten we op anticiperen", vertelt de succesvolle zaakwaarnemer in het boek, dat gaat over zijn hectische leven in de voetbalwereld. 

"Phillip ken ik ook al mijn halve leven. Ik heb heel veel waardering voor hem. Hij is integer en fatsoenlijk, wat vrij opmerkelijk is in onze wereld. Hij is een vedette die zich nooit als een vedette heeft gedragen, want vergis je niet hoe groot hij als voetballer is geweest. Aanvoerder van Barcelona, aanvoerder van Oranje, dan ben je geen koekenbakker."

"Maar omdat hij qua gedrag altijd zo rustig en op de achtergrond blijft, is Phillip in mijn ogen altijd een beetje ondergewaardeerd geweest." Cocu (47) is sinds 2013 trainer van PSV. Hij werd in 2015 en 2016 landskampioen en is momenteel koploper van de Eredivisie. 

Lees ook: "Van Bommel en Afellay hebben echt emotionele schade aangericht bij mij"