Chaos in Brussel na WK-kwalificatie Marokko: plunderingen en 22 agenten gewond

Chaos in Brussel na WK-kwalificatie Marokko: plunderingen en 22 agenten gewond

12-11-2017 11:10
140

In het centrum van Brussel is het zaterdag lang onrustig gebleven nadat Marokko zich had gekwalificeerd voor het WK 2018. Honderden Marokkaanse jongeren kregen het in de hoofdstad van België aan de stok met de politie, melden Vlaamse media. 

Volgens VRT werden straatmeubilair, auto's en een stadsbus gesloopt. Er werden winkels geplunderd, winkelruiten sneuvelden en politie werd bekogeld. In totaal raakten 22 agenten gewond. 

"Wie in de fout is gegaan, zal moeten boeten", heeft minister Jan Jambon van Binnenlandse Zaken inmiddels gezegd. De politie greep zaterdagavond in met onder meer een waterkanon. Er werden opvallend genoeg geen arrestaties verricht. Op basis van beelden van bewakingscamera's gaat dat mogelijk nog wel gebeuren.  

Ook in een aantal grote steden in Nederland was het zaterdagavond- en nacht onrustig. In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werden straten overgenomen door feestvierders. De politie verrichtte in de Haagse Schilderswijk enkele arrestaties. In Amsterdam werd met vuurwerk naar de politie gegooid en moest een cameraman het ontgelden.