Felicitaties van Oranje-duo voor Marokko: Ik ben geen misgunner

Felicitaties van Oranje-duo voor Marokko: "Ik ben geen misgunner"

12-11-2017 15:08
17

In tegenstelling tot het Nederlands elftal gaan de Marokkaanse internationals volgend jaar naar het WK in Rusland. Joël Veltman en Steven Berghuis gunt het ze van harte.

"Met Hakim (Ziyech, red.) zitten we natuurlijk in een groepsapp. We hebben hem allemaal gefeliciteerd", vertelt Veltman, aanvoerder van Ajax, aan FOX Sports. "We hebben allemaal de video's gezien van Rotterdam en Amsterdam. Het maakte wel wat los, ja."

Wedden

Meer odds

Ergens heeft Veltman wel gemengde gevoelens. "Toen ik hem feliciteerde was het niet: shit, wij niet, zij wel. Het was puur dat zij het wel hebben gehaald. Mooi voor hun. Maar natuurlijk zit het in je hoofd dat zij wel en wij niet gaan. Misschien zijn we volgend jaar dan wel een beetje voor Marokko, hè. Dat kan ook."

Ook Berghuis, teamgenoot van Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat bij Feyenoord, heeft de Marokkaanse prestaties gevolgd. "Leuk voor die gasten. Ik heb ze in de app gefeliciteerd. Ze stuurden gelijk filmpjes hoe het eraan toe ging. Het was mooi om te zien. Of het geen pijn doet? Ik ben geen misgunner. Ik gun het die gasten van harte."