El Ahmadi vormt Marokkaans tandem met wereldtopper: Dat helpt natuurlijk

El Ahmadi vormt Marokkaans tandem met wereldtopper: "Dat helpt natuurlijk"

12-11-2017 15:39
29

Ali El Khatabbi is zondag nóg trotser op het feit dat hij een Marokkaans paspoort heeft. De nationale ploeg plaatste zich voor het WK van 2018 in Rusland door een 2-0 zege op Ivoorkust.

"Ik ben blij dat het eindelijk weer gelukt is. Als voetballand hadden we dit wel nodig", citeert RTV Rijnmond El Khatabbi, die erbij was toen Marokko voor het laatst meedeed aan het WK. Dat was in 1998. De oud-spits van onder meer sc Heerenveen, Sparta en AZ viel twee keer in.

"Verdedigend en aanvallend zijn ze heel sterk", zegt El Khatabbi over de huidige ploeg van Marokko. "Ze spelen heel compact en weten elkaar goed te vinden. Ze hebben een mooi elftal staan dat terecht door is gegaan richting het WK. Met dit elftal kan je wel voor een verrassing zorgen op het WK. Met deze groep kan je de poulefase overleven."

De rol van Karim El Ahmadi mag niet onderschat worden, vindt El Khatabbi. Hij is net als bij Feyenoord de dirigent op het middenveld. "Ik denk het wel, ja. Maar achter El Ahmadi heb je natuurlijk ook Benatia staan, die ook een grote naam is in het internationale voetbal. Dat helpt natuurlijk ook. Maar met deze twee jongens achter je, is het voorin heel lekker voetballen is."