Mislukt in Nederland, nu 5 miljoen Twitter-volgers: Goed zakcentje

Mislukt in Nederland, nu 5 miljoen Twitter-volgers: "Goed zakcentje"

12-11-2017 18:28
5

Irfan Bachdim (29) brak niet door bij FC Utrecht, pakte in 2010 zijn biezen bij HFC Haarlem en belandde uiteindelijk via allerlei omwegen bij Bali United. Hij is sinds een aantal jaar ook international van Indonesië en dat zorgt voor een gigantische sterrenstatus. 

"Ik wil mezelf niet vergelijken met Ronaldo of Messi, maar sinds ik een paar jaar geleden voor Indonesië scoorde tegen Maleisië, een soort Nederland-Duitsland, is de aandacht echt enorm gegroeid", aldus Bachdim in gesprek met ELF Voetbal

Wedden

Meer odds

"Ik weet nog dat iemand tegen mij zei: ga op Twitter, dat is populair in Indonesië. Ik wist dat het toen in Nederland voor onzin werd gebruikt. Dat mensen schreven dat ze naar de wc gingen of zo. Toch ging ik overstag."

"Na mijn doelpunt tegen Maleisië had ik opeens honderdduizend volgers. Nu zijn het er vijf miljoen", vervolgt de aanvaller. "Niet normaal. Indonesië is het land van de social media. Mijn vrouw is er ook druk mee. Zij maakt nu YouTube-filmpjes over ons leven. Je kunt er een goed zakcentje mee verdienen."