'In mijn tijd bij Marokko gingen we met een Tour of Duty-helikopter Afrika in'

'In mijn tijd bij Marokko gingen we met een Tour of Duty-helikopter Afrika in'

13-11-2017 07:44
43

De internationals van Marokko hebben het land zaterdagavond in vervoering gebracht door zich te kwalificeren voor het WK van 2018. Het is voor de Leeuwen van de Atlas de eerste WK-deelname sinds 1998.

Ook voormalig Marokkaans international Nourdin Boukhari is blij met de kwalificatie. De voormalige aanvaller van onder meer Ajax en Sparta stelt vast dat de ploeg zich uitstekend ontwikkeld heeft. "Je ziet dat de inbreng van de Marokkaanse spelers uit Europa dit team wat extra's geeft. Die spelers en ook de trainer zijn door hun ervaringen in Europa tactisch sterk en dat is in Afrika meestal wat minder", laat hij weten aan De Telegraaf.

Bovendien is Marokko een hechter team dan tijdens de interlandcarrière van Boukhari. "De Marokkanen uit Nederland zaten bij elkaar, de Marokkanen uit Frankrijk, de Marokkanen die Arabisch spraken, de Marokkanen die Berbers spraken. Ik heb de indruk dat het Marokkaanse team van nu veel meer een eenheid is. Die eenheid stralen ze wel uit. Het verschil is ook, dat het nu bijna alleen nog maar jongens zijn die in Europa voetballen."

"Maar ook de faciliteiten voor de internationals zijn enorm verbeterd", vervolgt de inmiddels 37-jarige Rotterdammer. "In mijn tijd gingen we in een Tour of Duty-helikopter Afrika in. Nu gaan ze in een van alle gemakken voorzien vliegtuig, waarin ze goed kunnen rusten. Het is op alle fronten vooruit gegaan."

Lees ook: Marokko klaart klus in Ivoorkust en gaat na twintig jaar weer naar WK