Benzema: Maar zolang hij hier is denk ik niet dat ik een kans maak

Benzema: "Maar zolang hij hier is denk ik niet dat ik een kans maak"

13-11-2017 08:12
9

Karim Benzema hoopt tegen beter weten in op een plek bij de Franse selectie voor het komende WK. De spits van Real Madrid is door bondscoach Didier Deschamps al twee jaar niet meer opgeroepen. Vermoedelijk vanwege de affaire rond de sextape.

"Dat zou kunnen", erkent Benzema in gesprek met Canal +. "Het is twee jaar geleden dat ik voor het laatst heb gespeeld. Ik heb geen problemen met de trainer, maar zolang hij hier is denk ik niet dat ik een kans maak. We zijn vergeten wat ik het nationale team kan brengen. De publieke opinie heeft zwaar meegewogen. Dat hebben we echter niet nodig om prijzen te winnen. Het is mogelijk dat Deschamps onder druk is gezet."

Benzema weet dat zijn interlandcarrière in handen ligt van Deschamps. "Het wordt voor mij lastig om op het WK te zijn. Natuurlijk wil ik dat. Ik ben een voetballiefhebber en hou van druk. Ik heb geen problemen met een speler van het Franse team. Er zijn spelers waar ik goed mee overweg kan. Ik ben geen herriemaker, ik heb gewoon een imago dat niet goed is."