Van Hooijdonk over discipline van Marokko: 'Gaat bij grote regelmaat fout'

Van Hooijdonk over discipline van Marokko: 'Gaat bij grote regelmaat fout'

13-11-2017 08:27
14

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af of Marokko potten kan breken op het aankomende WK. Voetbaltechnisch valt er volgens de analist op de ploeg weinig aan te merken, maar qua discipline wel.

"Voetbaltechnisch is het altijd heel erg goed, maar in de tactische discipline gaat het bij grote regelmaat op eindtoernooien fout", aldus Van Hooijdonk zondagavond bij Studio VoetbalPi-Air vindt het wel leuk dat het land zich voor het eerst sinds 1998 mag melden op een WK. "Hartstikke leuk. Met name ook voor de jongens die we hier goed kennen en nu op het hoogste podium gaan acteren."

Voormalig NEC-trainer Peter Hyballa is tevreden over de prestaties van het Marokkaanse elftal, dat de kwalificatiereeks afsloot zonder tegendoelpunt. Bondscoach Hervé Renard krijgt een compliment van de Duitser. "Ik zie een trainer, een team. Hij doet het op zijn manier. Misschien is het ook wel goed om een buitenlandse trainer in Afrika te hebben." Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou vult aan. "Ze gaan er voor. Ze hebben ook veel jongens met loopvermogen. Het is niet echt een typisch Afrikaanse ploeg."