'30 tot 40 spelersnamen genoemd op de manier waarop wij over boodschappen praten'

'30 tot 40 spelersnamen genoemd op de manier waarop wij over boodschappen praten'

13-11-2017 09:23
2

Als schrijver van het boek DEAL maakte Michel van Egmond de gekste dingen mee. Het boek kwam vorige maand uit en gaat over zaakwaarnemer Rob Jansen. ''Ik schrijf het liefst over de gekte in het voetbal en de waanzin die soms regeert."

"Als je Rob Jansen volgt, zit je middenin die gekte", zegt Van Egmond tegen BNR. "Hij is een spil in heel veel dingen die op de achtergrond gebeuren in het voetbal. Hij is de zoon van een vakbondsman. Zijn vader heeft de eerste spelersvakbond opgericht, de VVCS. Kleine Rob Jansen moest meehelpen de tegenstanders te bestrijden: de regenten van de KNVB en de opkomende commerciële zaakwaarnemers. Uiteindelijk heeft de ironie ervoor gezorgd dat Rob Jansen zelf de grootste zaakwaarnemer werd."

Van Egmond kwam in bestuurskamers van Atlético Madrid en Everton terecht. Hij dacht dat hij na dertig jaar wel wist hoe de voetbalwereld in elkaar zat, maar kwam bedrogen uit. "Ik snap er geen bal van. Ik ben echt van de ene verbazing in de andere gevallen met hem. We zaten in een hotelkamer in Milaan. Dan praat hij een half uurtje met de technisch directeur van Inter. In een half uur passeren er dertig tot veertig spelersnamen op de manier waarop wij over de boodschappen praten. Zullen we aardappelen eten of niet? Nee we doen het niet. Het gaat heel achteloos en snel."