Van Bommel: 'Je keek strak naar beneden, want je wilde niet dat hij je aankeek'

Van Bommel: 'Je keek strak naar beneden, want je wilde niet dat hij je aankeek'

13-11-2017 10:16
9

Mark van Bommel denkt nog altijd met veel plezier terug aan zijn periode bij Bayern München. De oud-speler was tussen 2006 en 2011 contractspeler in Beieren.

"De eerste dag in München heb ik me voorgesteld aan alle werknemers en medewerkers van de club, van de president tot de koffiejuffrouw", vertelt Van Bommel in Voetbal International over zijn eerste dagen bij Bayern. "Dat vonden ze schitterend, want dat waren ze helemaal niet gewend. De mensen gaven me echt het gevoel dat ze blij waren dat ik er was."

Wedden

Meer odds

Ook aan Uli Hoeness, toen technisch directeur, heeft Van Bommel bijzondere herinneringen. "In Duitsland zit de technisch directeur gewoon op de bank en in de kleedkamer. En als je had verloren en slecht gespeeld, dan kon hij je vermoorden met zijn blik... Als je dan in de kleedkamer zat keek je strak naar beneden, want je wilde voorkomen dat hij je aankeek."

"Hoeness zag alles, wist precies hoe spelers dachten en greep in voordat iets een probleem werd. 'Mark, let jij even op die en die speler', zei hij dan tegen me, als hij zag dat iemand niet goed in zijn vel zat", aldus Van Bommel, momenteel trainer van PSV onder 19.