'Voor jullie een drama dat Oranje niet gaat, voor ons kan dit een tragedie worden'

'Voor jullie een drama dat Oranje niet gaat, voor ons kan dit een tragedie worden'

13-11-2017 10:31
33

Voor Italië is het uur U aangebroken. De Azzurri moeten maandagavond een 1-0 nederlaag in Zweden goedmaken om nog naar het WK in Rusland te gaan. De hele ploeg staat onder zware druk.

Sinds 1958 was Italië namelijk altijd aanwezig op het WK. De ploeg van bondscoach Giampiero Ventura weet dus wat er op het spel staat. "In Italië wordt al gesproken van een apocalyps als het WK niet wordt gehaald", zegt Alessandra Bocci, journalist van het toonaangevende La Gazzetta dello Sport, tegen de NOS.

"Voor jullie is het een drama dat Oranje niet gaat. Voor ons zou het een tragedie zijn als Italië ontbreekt. Hier denken we in zwart of wit, en nu is alles even zwart", aldus Bocci, die weet wat er gebeurt als Italië het niet redt. "Dan wordt het oorlog. Met de voetbalkranten tegenover de voetbalbond. Dan komen er allerlei lijken uit de kast en moeten een hoop schuldigen worden aangewezen."

De populariteit van bondscoach Ventura is ondertussen tot onder het nulpunt gedaald. "Hij is een goede clubcoach, maar zonder internationale ervaring. En hij heeft geen charisma. Maar het belangrijkste: hij is geen Conte", aldus de journalist, die kritiek heeft op de aanstelling van Ventura. "Ventura was de slechtst denkbare keuze. Misschien kozen ze hem omdat er verder niemand beschikbaar was."