Update: Cambuur veroordeelt ontucht van aanvaller met minderjarige

Update: Cambuur veroordeelt ontucht van aanvaller met minderjarige

13-11-2017 14:32
62

SC Cambuur-aanvaller Issa Kallon heeft van de rechtbank in Utrecht een werkstraf van 150 uur opgelegd gekregen. Hij pleegde in 2015 ontucht met een meisje van 14 jaar.

Tegen Kallon was 240 uur geëist, maar zijn straf werd verminderd omdat hij volledig openheid van zaken gaf aan de rechter. Daarnaast betuigde hij spijt. "Ze zag er heel erg volwassen en oud uit. Ik ben er heel erg van geschrokken toen ik hoorde dat ze minderjarig was", zei Kallon twee weken geleden volgens de Leeuwarder Courant.

Kallon stond samen met vijf anderen terecht. Ze werden schuldig bevonden aan het hebben van seks met hetzelfde minderjarige meisje in de periode januari 2013 tot augustus 2015. Ten tijde van de ontucht stond de 21-jarige voetballer nog onder contract bij FC Utrecht.

Kallon doorliep de jeugdopleiding van Vitesse, maar maakte in 2014 de overstap naar FC Utrecht. Daar maakte hij op 24 augustus 2014 zijn debuut tegen Feyenoord. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Emmen, om in de zomer te verkassen naar Cambuur.

Update 15.32: SC Cambuur gaat geen verdere maatregelen nemen tegen Issa Kallon. De 21-jarige aanvaller, die maandag schuldig werd bevonden aan ontucht met een minderjarig meisje, heeft inmiddels een persoonlijk gesprek gehad met de Jupiler League-club, waarin 'onmiskenbaar duidelijk is gemaakt' dat de zaak zeer serieus wordt genomen. Cambuur veroordeelt het gedrag, maar wat de club betreft is het nu case closed.