'Giggs verrast en kiest voor avontuur in Vietnam; tweede United-icoon volgt snel'

'Giggs verrast en kiest voor avontuur in Vietnam; tweede United-icoon volgt snel'

13-11-2017 18:56
8

Ryan Giggs gaat aan de slag in Vietnam. De clubicoon van Manchester United heeft een tweejarig contract getekend als directeur jeugdopleiding bij PVF, dat uitkomt op het tweede niveau. Dat meldt onder meer het Aziatische FOX Sports.

Giggs begint op 20 november aan zijn nieuwe klus bij Promotion Fund of Vietnamese Football Talents FC, kortweg PVF. De stap is enigszins verrassend te noemen. De Welshman beëindigde in 2014 zijn actieve carrière, waarna hij als assistent van Louis van Gaal bij United fungeerde. Na het ontslag van de Nederlander diende de voormalige middenvelder enige tijd als interim-manager.

Na de komst van José Mourinho vertrok Giggs, maar sindsdien wordt hij regelmatig met nieuwe trainersklussen in verband gebracht. Zijn naam viel onder meer voor de vacatures bij Leicester City en Everton. Giggs zou een gevarieerd takenpakket krijgen. Hij gaat de spelers en trainers begeleiden en zal zijn expertise inzetten voor de jeugdopleiding.

Ook zijn voormalig United-teamgenoot Paul Scholes zou snel aan de slag gaan bij de club. Het duo is uitgenodigd voor de openingsceremonie van de nieuwe trainingsaccommodatie van PVF later deze maand.