Advocaat neemt stelling: 'Mijn mening is hetzelfde als die van Hiddink'

Advocaat neemt stelling: 'Mijn mening is hetzelfde als die van Hiddink'

maandag 13 november 2017 om 19:26

Dick Advocaat is geen voorstander van een buitenlandse bondscoach bij het Nederlands elftal. De zeventigjarige Hagenaar hield maandagavond opnieuw een pleidooi voor een Nederlandse bondscoach.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Advocaat vindt dat er voldoende goede Nederlandse trainers rondlopen, al wil hij geen namen noemen. De nieuwe KNVB-directeur Eric Gudde zei vorige week op zijn eerste werkdag nog dat een buitenlandse bondscoach bij Oranje 'volstrekt bespreekbaar' is.

"Wij hebben genoeg goede Nederlandse trainers, waarom zouden we dan naar het buitenland moeten kijken?", reageert Advocaat in Boekarest, waar hij dinsdagavond voor het laatst op de bank zit bij Nederland. "Mijn mening is duidelijk, die is hetzelfde als Guus Hiddink. Als ze willen, zijn er genoeg goede coaches uit Nederland. Alles draait om kwaliteit."

Advocaat voert tegen de Roemenen enkele wijzigingen door in zijn opstelling. Jeroen Zoet komt in ieder geval niet in actie.

Lees meer over:NederlandNederland

Plaats een reactie

maandag 13 november 2017 om 19:37
Zou juist wel voor een buitenlandse trainer gaan. Lijkt me best verfrissend.
Vind ik leuk
maandag 13 november 2017 om 19:42
Zweep erover!
Vind ik leuk
John M. +3528
maandag 13 november 2017 om 20:02
Nederlandse trainers genoeg maar of ze bekwaam zijn om Oranje op het spoor te krijgen weet ik niet. Dat zijn er niet veel.
Vind ik leuk
Psmeets +651
maandag 13 november 2017 om 20:08
En weer die oogkleppen ophouden. Het kan zeker goed werken als je de goede dingen jat van andere toplanden. Maar wij Hollanders, denken de wijsheid in pacht te hebben.
Vind ik leuk
maandag 13 november 2017 om 20:15
Juist naar deze ouwe knarren moeten we niet meer luisteren. Ten Hag, Hyballa, Koeman en Rutten zijn de lieden waar we naar moeten luisteren.
Vind ik leuk
fdev86 +623
maandag 13 november 2017 om 23:06
Gijp en de snor
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Advocaat neemt stelling: 'Mijn mening is hetzelfde als die van Hiddink'