35-jarige Nederlander 'gepiepeld' in titelstrijd: Overal zit een luchtje aan

35-jarige Nederlander 'gepiepeld' in titelstrijd: "Overal zit een luchtje aan"

13-11-2017 20:21
17

Nick van der Velden maakt knotsgekke dingen mee bij Bali United. De 35-jarige routinier liep de Indonesische landstitel mis, omdat hij vermoedde dat er alles aan werd gedaan om zijn club van het kampioenschap af te houden. Byankara ging er uiteindelijk met de titel vandoor. Saillant detail: Byankara is een club van de Indonesische overheid.

"Er is ongelooflijk veel gebeurd. Het komt erop neer dat we een beetje gepiepeld zijn in de titelstrijd", zegt Van der Velden tegen FC Afkicken. "Het ging gelijk op en wij dachten dat we kampioen konden worden. Op een gegeven moment speelden ze tegen Mitra Kukar, dat is waar Sissoko ook speelt. Twee weken geleden kreeg hij een rode kaart waardoor hij geschorst was. Dat hebben ze echter niet op papier gezet. Ze hebben ook geen brief van de Indonesische bond gezet. Hij heeft gewoon gespeeld."

Van der Velden heeft meer voorbeelden. "Wij wonnen de topper van PSM Makassar met 1-0. De volgende dag hoorden we van de bond dat Byankara tegen Mitra Kukar drie punten kregen in plaats van een. Dat is te gek voor woorden natuurlijk. Dit is een dingetje, maar er zijn wel twintig dingen waarvan ik denk dat het niet klopt."

Van der Velden wordt gevraagd naar meer voorbeelden, maar wil er niet te veel over kwijt. "Overal zit een luchtje aan, maar misschien kan ik niet te veel vertellen. Dan krijg ik straks een draai om m'n oren. Het is gewoon zonde. We spelen wel Asian Champions League. Dat is wel iets groots. Op m'n oude dag had ik het leuk gevonden om kampioen te worden", aldus de oud-speler van onder meer AZ, NEC, FC Groningen en Dundee United.