Emotionele Bosz over Nouri: 'Als ik eerlijk ben, weet ik dat niet'

Emotionele Bosz over Nouri: 'Als ik eerlijk ben, weet ik dat niet'

14-11-2017 07:00
37

In een uitgebreid interview met magazine Helden vraagt een emotionele Peter Bosz zich hardop af of Abdelhak Nouri daadwerkelijk ooit was doorgebroken bij Ajax. Als trainer van de Amsterdamse grootmacht had Bosz vorig seizoen zijn twijfels over de kwaliteiten van de jonge middenvelder, die afgelopen zomer een hartstilstand kreeg en nooit meer zal voetballen. 

Bosz vindt het lastig om over Nouri te praten, zo blijkt. "Pfoe...Ja, dit... Dit kun je bijna niet beschrijven", aldus de oefenmeester, tegenwoordig in dienst van Borussia Dortmund. "Appie was een heel goede voetballer. En hij was zo'n geweldige jongen in de groep, zo'n fijn mens. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet of hij uiteindelijk zijn belofte had waargemaakt, omdat hij ook een heleboel dingen níet had die in het topvoetbal belangrijk zijn."

"Hij was een heel bijzondere speler, had iets wat bijna niemand heeft, dat korte wegdraaien. Maar, en dat klinkt zo clichématig, Appie liet soms ook z'n man lopen. Er waren een heleboel dingen waaraan hij moest werken en daarom was hij nog geen vaste speler van Ajax 1", vervolgt Bosz. "Over die dingen had ik het met hem."

"Maar tegelijk kon Appie in z’n eentje een wedstrijd openbreken. Als een tegenstander heel compact stond, kon hij in z'n eentje iets doen. Maar wat ik minstens zo belangrijk vind, is dat hij zo'n bijzonder mens was. Heel erg beleefd. Je hebt weleens jongens die gemaakt beleefd zijn. Die zeggen ja meneer en trekken daarna gekke bekken. Bij hem was het oprecht."