Felle kritiek op 'egoïstische' jacht Advocaat: 'Daar gaat het meer om'

Felle kritiek op 'egoïstische' jacht Advocaat: 'Daar gaat het meer om'

14-11-2017 07:15
16

De laatste weken neemt de kritiek op bondscoach Dick Advocaat toe. De spelletjes in de omgang met de pers en de 0-1 overwinning bij Schotland met dramatisch spel zorgen voor kritische noten in de laatste weken van het KNVB-dienstverband van Advocaat. 

Advocaat heeft inmiddels 36 wedstrijden gewonnen als keuzeheer van Oranje. Wint het Nederlands elftal dinsdag van Roemenië, dan neemt hij het record over van Bob Glendenning. Volgens Volkskrant-journalist Robèrt Misset is Advocaat te veel bezig geweest met dat record. "Het gaat meer om het ego van Advocaat dan de toekomst van het Nederlands elftal", zegt Misset bij Sportforum.

Al weken doet Advocaat geheimzinnig over zijn toekomst bij Oranje, al is inmiddels wel bekend dat hij stopt als bondscoach. Sportjournalist David Endt vindt het maar niets. "Het is een theater van de lach waarin we verzeild zijn geraakt. Zeg gewoon: het is afgelopen", adviseert Endt.

Dinsdagavond neemt de Hagenees afscheid van Oranje met een oefenwedstrijd bij Roemenië. "Advocaat is niet de man die de boel ineens drastisch gaat veranderen", zegt Misset. "Hoewel de wedstrijd tegen Schotland daar wel negentig minuten lang om schreeuwde. Dat duel benadrukte dat onze voetbalfilosofie tegen het licht moet."