Bosz liet Ajax-viertal vallen: 'De enige met wie ik moeite had, was Jaïro'

Bosz liet Ajax-viertal vallen: 'De enige met wie ik moeite had, was Jaïro'

14-11-2017 08:05
28

Zowel Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer als Anwar El Ghazi raakte vorig seizoen onder Peter Bosz zijn basisplaats kwijt bij Ajax. Er is vanuit de club nóóit druk uitgeoefend om de talentvolle, waardevolle jongens tóch te laten spelen, vertelt de trainer. 

"Nee, en daar zou ik ook niet naar hebben geluisterd. Wat een onzin. Dan staan er toch nieuwe jongens op die meer waard worden?", zegt Bosz in een uitgebreid interview met magazine Helden. 

"Ik had ze allemaal even lief. Ik had geen voorkeuren, kende die jongens persoonlijk allemaal niet. Maar zo gaan die dingen tijdens de ontwikkeling van een elftal. De enige met wie ik moeite had om hem te passeren, was Riedewald", blikt de oefenmeester terug. "Omdat Jaïro bij mij in het begin goed speelde. En ik heb hem naar het middenveld doorgeschoven omdat ik niet tevreden was over ons middenveld."

"Toen het elftal in elkaar begon te vallen, viel hij er op een gegeven moment buiten. Maar dat kwam niet omdat Jaïro slecht speelde. Daarom heb ik daar moeite mee gehad. Bij de anderen was het een kwestie van presteren, zij deden dat niet goed genoeg in het begin van het seizoen."

Lees ook: Emotionele Bosz over Nouri: 'Als ik eerlijk ben, weet ik dat niet'