Multimiljonair Van Zweden: Lekker met die gasten mee om een behangetje te doen

Multimiljonair Van Zweden: "Lekker met die gasten mee om een behangetje te doen"

14-11-2017 09:30
15

Ook al is-ie sinds juli 2016 multimiljonair, John van Zweden wil niets weten van stoppen met werken. Hij staat nog steeds in zijn winkel Het Behangparadijs en gaat zelfs soms bij mensen thuis 'een behangetje doen', vertelt de Hagenaar aan Quote. 

"Ik ga gewoon lekker met die gasten mee om een behangetje te doen. Bij moeder de vrouw op de bank zitten gaat toch ook vervelen. Op een gegeven moment hadden we vier filialen in de stad, maar dat heb ik teruggebracht naar een grote winkel van 2500 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Oftewel het Behangparadijs. Uitbreiden naar meerdere filialen in het land? Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt, zo'n ondernemer ben ik niet", aldus De Behangkoning. 

"Geld interesseert mij ook eigenlijk niet. Ik werk met een kleine groep mensen die ik al jaren ken. Ik hoef niet het hele land door te crossen om manager te spelen. Nu doe ik wat ik leuk vind."

Van Zweden was jarenlang mede-eigenaar van Swansea City. Vorig jaar werd de club voor 120 miljoen pond verkocht. "Ik weet het nog als de dag van gisteren: op 22 juli 2016 was ik ineens multimiljonair. De behangkoning die de stap van miljonair oversloeg en meteen een veelvoud op zijn rekening heeft staan. Maar goed, geld interesseert mij niet. Ik ben alleen blij dat de toekomst van mijn gehandicapte dochter is veiliggesteld, als ik ooit wegval. Alles voor de familie, dat is de echte winst van mijn uitgekomen jongensdroom."