Persoonlijk bericht van Robben maakt indruk: Ook een voorbeeld als mens

Persoonlijk bericht van Robben maakt indruk: "Ook een voorbeeld als mens"

14-11-2017 15:53
7

Haar uitverkiezing tot Beste speelster ter wereld kwam voor Oranje-international Lieke Martens als een grote verrassing. Leuke bijkomstigheid waren de felicitaties van diverse spelers van het mannelijke Nederlands elftal, zegt ze in magazine Helden. 

Op een doordeweekse avond werd Martens, sinds dit jaar speelster van FC Barcelona, verrast. "De FIFA komt nog even filmen na de training, werd er tegen me gezegd, om wat op te nemen voor morgenavond. Prima, dacht ik. Ik stond nog even te kletsen op het veld. Ga maar naar binnen, zeiden ze. En daar stond Marco van Basten, met m'n hele team en de staf. Van Basten feliciteerde me met de prijs, zei dat hij me een goede en technische voetballer vindt. Prachtig om te horen uit zijn mond."

"Vanuit de voetbalwereld kreeg ik mooie reacties. Een paar internationals feliciteerden me. Natuurlijk Jasper Cillessen, maar ook Virgil van Dijk en Memphis Depay. Arjen Robben had mij en wat andere speelsters na het EK al gefeliciteerd, en nadat ik Europees Voetballer van het Jaar was geworden. Zijn bericht vond ik speciaal, hij is niet alleen een topvoetballer, maar ook een voorbeeld als mens."