Ziyech glundert van oor tot oor: Dat wist ik al van tevoren

Ziyech glundert van oor tot oor: "Dat wist ik al van tevoren"

14-11-2017 16:22
24

Ook al gaat Marokko wél en het Nederlands elftal níet naar het WK 2018, Hakim Ziyech maakt geen lange neus naar de KNVB. Als basisspeler van de Marokkaanse ploeg plaatste de spelmaker van Ajax zich zaterdag voor het eindtoernooi in Rusland. 

"Ik hoef achteraf niet te bedenken of dit de goede keuze was. Dat wist ik al van tevoren", aldus Ziyech in gesprek met de NOS"Dat is voetbal hè? Het kan soms raar lopen."

Inmiddels staat de linkspoot weer op het trainingsveld van Ajax. Hij glundert nog steeds. "Dit was een van de mooiste weken in mijn leven. Het was een echte vechtwedstrijd, met veel duels en lange ballen op een slecht veld", doelt hij op de 2-0 zege op Ivoorkust. "Maar na de wedstrijd was het feest met de spelers, met de trainers. En daarna is het in Marokko ook een groot feest geworden."

Hoe hij het succes van Marokko verklaart? " Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en ik denk dat we dat ook hebben uitgestraald. Als een van ons het moeilijk heeft, dan komt de ander al om te helpen. En ook binnen de organisatie was het rustig."