Zes Jupiler League-uitblinkers die zeer interessant zijn voor de Eredivisie-clubs

Zes Jupiler League-uitblinkers die zeer interessant zijn voor de Eredivisie-clubs

14-11-2017 16:45
19

Welke spelers in de Jupiler League hebben in de eerste fase van het seizoen aangetoond dat zij een stapje hogerop aankunnen? VoetbalPrimeur zet zes jonge, interessante spelers voor de Eredivisie-clubs op een rij. Spelers van de beloftenelftallen zijn hier niet in meegenomen.

Sam Hendriks (Go Ahead Eagles)
Hendriks verliet Ajax in 2016 voor Go Ahead Eagles en was in zijn eerste seizoen in Deventer goed voor acht Eredivisie-doelpunten. Na de degradatie naar de Jupiler League is de 22-jarige Doetinchemmer een vaste basisspeler geworden en is hij bezig aan zijn beste seizoen tot nu toe. Met elf doelpunten in twaalf wedstrijden komt zijn seizoensrecord (14 goals bij Jong Ajax in 2015/16) in zicht. Zo doorgaan en clubs als Heracles Almelo en PEC Zwolle zullen al snel op de stoep staan.

Perr Schuurs (Fortuna Sittard)
Talent van de eerste periode in de Jupiler League en op zijn zeventiende al aanvoerder van Fortuna Sittard. Schuurs is op zijn leeftijd een opvallend ervaren en volwassen speler. Niet voor niets zitten clubs als Borussia Dortmund en Liverpool, maar in Nederland ook Ajax en PSV, achter hem aan. Schuurs verkoos een basisplaats bij Fortuna Sittard vooralsnog boven een transfer naar de Eredivisie-top, maar na dit seizoen lijkt hij onhoudbaar voor de Limburgers.

Joey Veerman (FC Volendam)
Afgelopen zomer werd hij regelmatig gelinkt aan FC Utrecht, maar de pas achttienjarige Veerman bleef bij FC Volendam om aan zijn ontwikkeling te werken. Vorig seizoen was de middenvelder goed voor 28 basisplaatsen en drie goals in de Jupiler League. Nu heeft hij er ook weer drie inliggen, in elf wedstrijden. Ook voor Veerman zal de Eredivisie steeds nadrukkelijker gaan lonken.

Djibril Dianessy (Fortuna Sittard)
De tweede speler van het opvallend presterende Fortuna Sittard in deze lijst. Dianessy kwam in de zomer van 2016 over van het tweede elftal van Toulouse en leeft samen met de hele ploeg van Fortuna op dit seizoen. In de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen was hij al goed voor vier goals en zes assists. Niet voor niets werd hij genomineerd voor de prijs van beste speler van de eerste periode, die overigens door Hendriks werd gewonnen.

Arnaut Groeneveld (NEC)
De twintigjarige Groeneveld profiteert optimaal van de degradatie van NEC. In de Jupiler League krijgt hij veel meer kansen om zich te tonen en die kansen grijpt de linksbuiten, die in 2016 overkwam van PSV, met beide handen aan. In elf wedstrijden was hij al goed voor vier goals en tien (!) assists.

Gerson Rodrigues (Telstar)
Rodrigues is een opvallende verschijning bij Telstar dit seizoen. De volwaardige international van Luxemburg, dat onlangs verrassend gelijkspeelde tegen Frankrijk, is na zijn komst uit het Europese dwergstaatje de beste man bij Telstar. Een schot in de roos voor de Noord-Hollanders en met zijn 22 jaar nog zeer interessant materiaal voor de Eredivisie.