Clubloze Ebecilio duikt op in Jupiler League: 'Weer aan wedstrijden toekomen'

Clubloze Ebecilio duikt op in Jupiler League: 'Weer aan wedstrijden toekomen'

14-11-2017 16:55
20

Kyle Ebecilio krijgt van NEC de mogelijkheid om zijn rentree te maken in het betaald voetbal. De middenvelder zit al enkele maanden zonder club. In juni van dit jaar getroffen werd Ebecilio (23) door een zenuwaandoening getroffen. 

Via de officiële kanalen meldt NEC dat de oud-speler van Feyenoord, Arsenal, FC Twente, Nottingham Forest en ADO Den Haag in Nijmegen de gelegenheid krijgt om weer volledig fit te geraken en zijn profcarrière op de rails te krijgen. 'NEC biedt de Rotterdammer, die in zijn geboortestad met verschillende fysio's en personal trainers al aan zijn herstel werkte, nu een plek om weer op krachten en zijn oude niveau te komen', valt er te lezen.

'Onder leiding van de medische staf zal Ebecilio op De Eendracht een intensief traject gaan volgen, waarbij hij in eerste instantie veel in het krachthonk te vinden zal zijn. Wanneer gesteld kan worden dat hij op dit gebied gewenste progressie heeft gemaakt, zal hij bij Jong NEC ook de veldtrainingen gaan hervatten. Dit met uiteindelijk als doel om weer op zijn oude niveau te komen en weer aan wedstrijden toe te komen.'

In maart werd het contract van Ebecilio bij FC Twente verscheurd.