Luister Daley, jij moet daar weg. Klaar. We gaan niet op de bank zitten

"Luister Daley, jij moet daar weg. Klaar. We gaan niet op de bank zitten"

14-11-2017 17:19
13

Daley Blind kan maar moeilijk leven met een plek op de bank bij Manchester United en staat daardoor open voor een avontuur bij een andere club, het liefst in Engeland. Dat blijkt uit enkele passages in het boek Deal, met Blind's zaakwaarnemer Rob Jansen in de hoofdrol. 

In december 2016 was Jansen bij zijn cliënt op bezoek om te praten over diens sportieve situatue. Blind zat onder de nieuwe manager José Mourinho regelmatig op de bank. "Gisteren liep Bailly warm, om in te vallen als centrale verdediger. Hij wordt dus nog eerder gebruikt dan ik, terwijl die jongen anderhalve maand geblesseerd is geweest. Dus ik kan me alleen nog richten op linksback. Maar daar speelt Darmian. En dan heb je ook nog Luke Shaw. Smalling keert straks terug. Nee, Rob... ik weet het niet hoor… dit schiet niet op zo", wordt Blind geciteerd.

Jansen spreekt klare taal. "Luister Daley, jij moet daar weg. Klaar. We gaan niet op de bank zitten. En al helemaal niet op de tribune. Kom op... Maar United laat nooit spelers zo maar gaan. Kansloos. De enige mogelijkheid die ik dus heb, is als ik met Mourinho zelf overleg. Woodward heeft geen zin, dat heb ik vanmiddag al gemerkt. Hij wist niet eens welke speler ik vertegenwoordigde. Dan kan ik net zo goed tegen een paspop praten. Nee, ik moet met José zelf lunchen. Ja, ik ga Mourinho wel bellen."

Arsenal
De spelersmakelaar weet zelfs een perfecte club voor de oud-Ajacied. "Het mooiste zou natuurlijk zijn als-ie je naar Arsenal laat gaan. Daar pas jij als voetballer veel beter. Maar Mourinho haat Wenger. Dat is weer een probleem. De clubs zouden er nog wel uitkomen. Dat is destijds met de transfer van Robin van Persie ook gelukt. Je prijs zal wel iets omhoog gaan, maar als Arsenal je echt wil hebben, leggen ze elk bedrag neer."

Het contract van de 27-jarige Blind loopt aan het einde van het huidige seizoen af. Ook deze jaargang zit de Oranje-verdediger vaak op de bank. In de Premier League stond Blind slecht drie keer in de basis.