Zaakwaarnemer Amrabat legt uit: 'Scheldpartijen op fora, dat hij moest oprotten'

Zaakwaarnemer Amrabat legt uit: 'Scheldpartijen op fora, dat hij moest oprotten'

14-11-2017 17:36
132

Het ligt 'deels aan de verruwing van de Nederlandse samenleving' dat Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat afgelopen maand zijn keuze liet vallen op Marokko in plaats van Oranje. Zijn zaakwaarnemer Mohammed Sinouh zegt dat in gesprek met Voetbal International. 

"Dick Advocaat heeft er alles aan gedaan om Sofyan te laten kiezen voor Oranje, maar de bond kan altijd meer doen. En deels ligt het aan de verruwing van de Nederlandse samenleving. Sofyan is hier geboren, maar op het moment dat bekend werd dat hij moest kiezen kreeg hij een hoop bagger over zich heen", wordt Sinouh geciteerd.

"Toen werd er geschreven dat Oranje hem niet nodig had en volgden de gebruikelijke scheldpartijen op allerlei forums dat hij moest oprotten naar zijn eigen land. Mensen zijn daar gevoelig voor, het beïnvloedt ze in hun keuze. Die behandeling krijgen ze namelijk niet in Marokko."

Afgelopen zaterdag maakte Amrabat (21) zijn interlanddebuut. In de slotfase van het uitduel met Ivoorkust (0-2 winst) mocht hij invallen. Dankzij die overwinning kwalificeerde Marokko zich voor het WK 2018.