Bondscoach Oranje O20 stopt per direct: Ik vind het wel heel erg jammer

Bondscoach Oranje O20 stopt per direct: "Ik vind het wel heel erg jammer"

14-11-2017 18:32
24

De KNVB moet op zoek naar een nieuwe bondscoach voor Oranje O20. Dwight Lodeweges gaat zich volledig richten op zijn werk bij PEC Zwolle.

Dat meldt de KNVB dinsdagavond. Lodeweges is tot de conclusie gekomen dat hij het bondscoachschap bij Oranje O20 niet meer kan combineren met zijn rol als assistent-trainer bij PEC Zwolle en zijn taken bij de jeugd van de club. Hij was sinds augustus 2016 actief als bondscoach van Oranje O20.

"Ik heb sinds dit seizoen andere verantwoordelijkheden gekregen bij PEC Zwolle waardoor het voor mij simpelweg niet meer te combineren is", verklaart Lodeweges. "Nu zijn we soms een week weg met Oranje O20 en daar heeft mijn werk bij PEC onder te leiden. Ik vind het wel heel erg jammer, want ik heb het vreselijk goed naar mijn zin gehad bij O20."

Lodeweges stopt met onmiddellijke ingang. Dinsdagmiddag zat hij voor het laatst op de Oranje-bank, tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Italië. De KNVB gaat in de komende maanden op zoek naar een vervanger voor Lodeweges. Oranje O20 speelt maart volgend jaar de eerstvolgende interland.