LIVE-discussie: Oranje met vier wijzigingen in laatste interland Advocaat

LIVE-discussie: Oranje met vier wijzigingen in laatste interland Advocaat

14-11-2017 18:55
70

Oranje-bondscoach Dick Advocaat kiest dinsdagavond voor vier wijzigingen in zijn laatste interland met het Nederlands elftal. In Boekarest is Roemenië de tegenstander.

In vergelijking met de Oranje-opstelling in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Schotland (0-1), ondergaat vooral de verdediging een metamorfose. Matthijs de Ligt vervangt de zieke Karim Rekik, terwijl Joël Veltman als rechtsback begint. Tegen Schotland stond op die plek Timothy Fosu-Mensah, maar hij is niet helemaal fit.

Op het middenveld verliest Georginio Wijnaldum zijn basisplaats aan Davy Pröpper. Hij staat naast Daley Blind en Kevin Strootman. De aanval wordt gevormd door Memphis Depay, Ryan Babel en Steven Berghuis. Laatstgenoemde is de vervanger van de gepasseerde Quincy Promes. Jasper Cillessen behoudt zijn plek onder de lat.

Oranje trapt om 20.00 uur af tegen Roemenië. Het is naar alle waarschijnlijkheid de laatste wedstrijd van Advocaat als bondscoach. Het is tevens de laatste wedstrijd van het Nederlands elftal in 2017.

De opstellingen:

Roemenië: Pantilimon; Balasa, Chiriches, Moti, Ganea; Chipciu, Hoban, Bicfalvi; Tanase, Budescu, Tucudean.

Nederland: Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Aké; Blind, Strootman, Pröpper; Berghuis, Babel, Memphis.