KNVB gekraakt: Even twintigduizend euro ophoesten voor zo'n cursus

KNVB gekraakt: "Even twintigduizend euro ophoesten voor zo'n cursus"

14-11-2017 19:05
18

Johan Derksen begrijpt goed dat oud-spelers als Sjaak Polak niet eventjes twintigduizend euro kunnen neertellen voor de trainersopleiding. De oud-voetballer wil de cursus graag volgen, maar moet nog even sparen. Daarom is VoetbalPrimeur vorige week een crowdfundingsactie gestart, die maandag aandacht kreeg in Voetbal Inside.

Derksen vindt het belachelijk dat de KNVB dit soort hoge bedragen vraagt. "Even twintigduizend euro ophoesten voor zo'n cursus", begint hij. "Dat is voor die snotneuzen die tegenwoordig eerder miljonair zijn dan volwassen geen probleem, maar er zijn ook spelers van mijn kaliber - of iets beter - die voor modale salarissen hun hele leven hebben moeten spelen en daar hun gezinnetje van gerund hebben."

"Als ze dan uitgevoetbald zijn, heb je echt geen spaarpotje meer over. Voor die mensen is 20.000 euro heel veel geld", aldus Derksen, die het bespottelijk vindt dat Wiljan Vloet een van de mensen is die kijkt naar de toelatingsprocedure. "Terwijl iedereen weet dat meneer Vloet zelf niet geschikt was en er overal een potje van gemaakt heeft."

"En als je dan op de cursus zit, kun je je ook niet veroorloven om te zakken, want dan verdampen die 20.000 euro. Opnieuw doen gaat niet, dus dat is heel moeilijk. De KNVB moet niet denken dat iedere ex-speler die trainer wil worden een miljonair is. Het grootste deel van die spelers heeft gewoon een heel normaal salaris gehad", besluit Derksen.

De teller van de crowdfundingactie staat inmiddels op ruim 1800 euro. Doneren kan nog tot vrijdag!

 

Geld inzamelen | Doneeractie.nl