Advocaat komt met langverwachte bevestiging: Het lijkt me nu wel duidelijk

Advocaat komt met langverwachte bevestiging: "Het lijkt me nu wel duidelijk"

14-11-2017 20:19
12

De kogel is door de kerk: na de interland tegen Roemenië zwaait Dick Advocaat af bij het Nederlands elftal. Wat bijna iedereen al wist, werd door de bondscoach dinsdagavond bevestigd.

Het was zo goed als zeker dat Advocaat na de twee oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië zou stoppen, maar bevestigen wilde hij dat niet. Wel sprak hij in de pers regelmatig over 'zijn opvolgers'. In gesprek met SBS6 komt hij met de bevestiging.

"Ja, het lijkt me nu wel duidelijk dat dit mijn laatste wedstrijd is bij het Nederlands elftal. Nee, officieel heb ik het nog steeds niet gezegd, maar wat is officieel?", aldus Advocaat, die geen extra emotie voelt. "Ik denk niet dat je bij mij tijdens het Wilhelmus een traantje zal zien. Weemoed heb je niet meer op mijn leeftijd."

Advocaat was maar liefst zes keer in dienst van de KNVB: drie keer als bondscoach en drie keer als assistent-trainer. In totaal zat hij 62 wedstrijden als eindverantwoordelijke op de bank. Advocaat is de bondscoach met de meeste overwinningen als Oranje wint van Roemenië.