'Snap de discussie, maar de rol die de KNVB kan spelen is niet heel erg groot'

'Snap de discussie, maar de rol die de KNVB kan spelen is niet heel erg groot'

14-11-2017 21:45
4

Volgens Mark Wotte is het niet zo dat spelers met een dubbel paspoort standaard voor Marokko zullen kiezen. Recentelijk koos Sofyan Amrabat Marokko boven Oranje en ook Hakim Ziyech koos voor de Leeuwen van de Atlas.

Wotte, bondscoach van Jong Marokko, heeft ook meegemaakt dat Marokko in de wachtkamer werd gezet door spelers met een dubbel paspoort. "Het is niet zo dat er tegenwoordig geen enkele speler met een dubbel paspoort meer voor Nederland kiest", zegt hij tegen Voetbal International. "In het verleden heeft Abdelhak Nouri een uitnodiging van mij naast zich neergelegd omdat hij zich op Nederland wilde richten, net als Bilal Ould-Chikh (FC Utrecht, red.)."

Wotte denkt dat Ziyech in Oranje had gespeeld als de KNVB hem eerder had benaderd. "En als Hakim Ziyech op tijd voor Oranje was uitgenodigd, had hij nu niet voor Marokko gespeeld. Ik begrijp de discussie, maar als je het mij vraagt is de rol die de KNVB kan spelen niet erg groot. Het gaat om beslissingen van spelers die per individu door omstandigheden verschillen."