Frankrijk en Duitsland zorgen voor boeiend duel, Lukaku topscorer aller tijden

Frankrijk en Duitsland zorgen voor boeiend duel, Lukaku topscorer aller tijden

14-11-2017 22:43
3

Duitsland heeft de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op het nippertje gelijkgespeeld. In Keulen leek de ploeg van Didier Deschamps met een 1-2 overwinning van het veld te stappen, maar in de blessuretijd scoorde Duitsland alsnog. 

Duitsland - Frankrijk 2-2
Frankrijk, dat in de eerste helft de overhand had, kwam na een half uur spelen op voorsprong door Alexandre Lacazette. Anthony Martial verdiendde echter het meeste applaus. De aanvaller van Manchester United speelde de Duitse defensie uit met indrukwekkend passeerwerk. De bal hoefde door Lacazette alleen maar binnengetikt te worden. De Duitsers kwamen goed uit de kleedkamer en konden tien minuten na rust de gelijkmaker noteren. Timo Werner schoot de bal koeltjes achter Steve Mandanda na een knappe assist van Mesut Özil.

Daarna kregen beide ploegen kansen, maar was het Frankrijk dat opnieuw scoorde. Lacazette werd weggestuurd door Kylian Mbappé en schoot de bal onder Kevin Trapp door. De Fransen hadden mogelijkheden om ook nog 1-3 te maken, maar dat gebeurde niet. Op zijn Duits kwam de ploeg van Joachim Löw in de blessuretijd nog terug tot 2-2. Lars Stindl zorgde in de 93e minuut voor de gelijkmaker.

België - Japan 1-0
Romelu Lukaku heeft zich dinsdagavond gekroond tot topscorer aller tijden van het Belgische nationale elftal. De spits van Manchester United was verantwoordelijk voor de enige goal tegen Japan en zet zijn doelpuntenaantal daarmee op 31. Net zo indrukwekkend is het feit dat België dankzij de zege op Japan voor het eerst sinds 1989 een heel kalenderjaar ongeslagen is gebleven. De ploeg van Roberto Martinez had het aanvankelijk lastig met de Japanners, maar knokte zich snel terug in de wedstrijd. Nadat diverse kansen om zeep waren geholpen, schoot Lukaku twintig minuten voor tijd de 1-0 binnen. Japan verloor de voorgaande vier wedstrijden niet. België gaat als groepswinnaar naar het WK.