Eriksen maakt zich onsterfelijk en schiet Denemarken met hattrick naar WK

Eriksen maakt zich onsterfelijk en schiet Denemarken met hattrick naar WK

14-11-2017 22:34
11

Denemarken heeft zich dinsdagavond als laatste Europese land geplaatst voor het WK van 2018 in Rusland. Christian Eriksen was tegen Ierland de grote man: 1-5.

De spelmaker van Tottenham Hotspur bewees zich in Dublin als één van de beste spelers van Europa door een hattrick te maken. Aanvankelijk zag het er nog slecht uit voor Denemarken, dat na zes minuten op achterstand kwam door een kopbal van de Ierse verdediger Shane Duffy. Daar ging een foutje van Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen aan vooraf.

Denemarken moest vervolgens komen en Eriksen nam de regie. Chelsea-verdediger Andreas Christensen maakte met behulp van een Ierse verdediger de gelijkmaker, waarna het Eriksen-tijd was. De oud-Ajacied schoot de bal eerst in de linkerkruising, toen in de linkerhoek en tot slot in de rechterkruising: 1-4. Bij de 1-2 gaf Jörgensen de assist.

Het slotakkoord was voor Nicklas Bendtner. In de blessuretijd schoot hij een zelf versierde penalty binnen voor Denemarken, dat zich als dertigste land plaatst voor het WK.