Advocaat mogelijk tóch naar WK met ander land: Dat zou heel aardig zijn

Advocaat mogelijk tóch naar WK met ander land: "Dat zou heel aardig zijn"

14-11-2017 23:10
35

Met het Nederlands elftal lukte het niet, maar Dick Advocaat sluit niet uit dat hij alsnog naar het WK gaat. De aftredende bondscoach staat open voor een nieuwe uitdaging.

Advocaat gaat niet actief op zoek. "Het kan altijd natuurlijk", antwoordt Advocaat op de vraag van FOX Sports of hij misschien doorgaat bij een ander land. "Er kan iets leuks komen, maar er kan ook niks komen. Ik laat het op me afkomen en zie wel wat er gebeurt."

De vertrekkende Oranje-bondscoach schermt niet met aanbiedingen. "Nee, er is nog niks. Ik ga er verder niet op in nu. We hebben net gewonnen, daar ben ik blij om. Laten we er nog even van genieten." In gesprek met het Algemeen Dagblad liet Advocaat zich ontvallen dat naar het WK gaan met een ander land 'heel aardig zou zijn'.

Voor het Nederlands elftal is de deur in elk geval dicht. De oefeninterland tegen Roemenië (0-3) was zijn laatste kunstje. "Als ze me over een paar maanden toch weer terugvragen? Dan is het te laat. Dat heb ik inderdaad eerder gezegd, maar nu blijf ik erbij. Ik ben niet meer beschikbaar voor Oranje."