Lozano een goudmijn voor PSV: 'Dan wordt het inderdaad wat de gek ervoor geeft'

Lozano een goudmijn voor PSV: 'Dan wordt het inderdaad wat de gek ervoor geeft'

15-11-2017 07:02
14

Hirving Lozano is een potentiële goudmijn voor PSV. Kees Jansma liet zondag zelfs een bedrag van zeventig miljoen euro vallen, maar voormalig PSV-manager Kees Ploegsma senior denkt dat dat te gortig is.

"Laten we niet te hard van stapel lopen", zegt Ploegsma senior in het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk maakt hij razendsnel carrière en ziet het er soms fantastisch uit wat hij doet. Het niveau in de Eredivisie is internationaal gezien alleen niet hoog en scouts zijn daarvan echt wel op de hoogte. Wel laat hij het ook zien bij de nationale ploeg en dat zien dezelfde scouts ook."

Maar een bod van zeventig miljoen ziet Ploegsma dus niet snel op de burelen in Eindhoven verschijnen. "Dat lijkt me wel erg veel. Zeg bij dit soort dingen nooit nooit, maar ik denk dat vooral het WK heel bepalend wordt. Gaat hij ook daar bijzondere dingen doen, dan wordt het inderdaad wat de gek ervoor geeft. Vliegt Mexico er in de poulefase uit en raakt hij geen pepernoot, berg dit soort berichten dan maar op." Een winters vertrek van de aanvaller acht Ploegsma onaannemelijk.

Technisch manager Marcel Brands van PSV bedong afgelopen zomer in ruil voor ongeveer tien miljoen euro honderd procent van de transferrechten van Lozano. Wel moet de Eindhovense club een fors percentage van de toekomstige opbrengst afstaan aan CF Pachuca.