Nijland hoopt op transfer: Dan zouden wij hofleverancier zijn van Barcelona

Nijland hoopt op transfer: "Dan zouden wij hofleverancier zijn van Barcelona"

15-11-2017 07:42
5

Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland is er bijzonder trots op dat zijn club Arjen Robben en Luis Suarez heeft voortgebracht. De beleidsman hoopt nu op een transfer van Virgil van Dijk.

De Southampton-verdediger speelde ook in Groningen alvorens hij naar het buitenland vertrok om bij Celtic en later dus Southampton te gaan spelen. "Wij zijn er bij FC Groningen hartstikke trots op dat twee voetballers die behoren tot de toptienspelers van de wereld, want dat mag je toch wel zeggen van Arjen Robben en Luis Suárez, voormalige spelers zijn van FC Groningen", zegt Nijland in Voetbal International. "Daarom zou ik het zo mooi vinden als Virgil van Dijk ook nog naar Barcelona zou gaan. Dan zouden wij hofleverancier zijn van Barcelona."

Nijland hoopt Robben na zijn carrière dolgraag voor Groningen te kunnen strikken, in welke rol dan ook. "Arjen is een sieraad voor de voetbalsport. Wij hebben regelmatig contact met hem en ook met zijn ouders. Na de nederlaag vorige week zaterdag tegen Heracles kreeg ik op zondagmorgen ook weer een berichtje van hem waarin hij ons een hart onder de riem stak", zegt Nijland. "Arjen Robben als boegbeeld, welke club zou dat nou niet willen? Ik ben ervan overtuigd dat je als club dan weer een volgende stap kunt maken."