Ajacied wordt 'buitencategorie': 'Hij moet spelen, anders raakt Ajax hem kwijt'

Ajacied wordt 'buitencategorie': 'Hij moet spelen, anders raakt Ajax hem kwijt'

15-11-2017 08:10
36

Aad de Mos ziet dat het Oranje momenteel aan spelers van de buitencategorie ontbreekt, maar hij heeft hoop voor de toekomst. De analist ziet veel potentie in Frenkie de Jong.

"We hebben geen spelers van de buitencategorie meer. Frenkie de Jong is iemand die dat niveau gaat halen. Dat riep ik een paar jaar geleden al", zegt De Mos tegen de NOS. "Wat hij doet in het veld... Het is toch ongelooflijk dat hij bij Ajax nog geen basisspeler is? Die jongen staat bij iedere Europese topclub op een lijst. De Jong moet spelen, anders raakt Ajax hem snel kwijt. Hij kan in het toekomstige Oranje op meerdere posities uit de voeten."

"Daarnaast denk ik dat bij een aantal het kwartje nu wel is gevallen", vervolgt De Mos. "Jetro Willems en Kenny Tete zijn voor mij de backs van het Nederlands elftal. Je denkt toch niet dat ze bij Olympique Lyon koekenbakkers in dienst hebben? Met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk als centraal duo erbij hebben we een hoopgevende defensie voor de lange termijn."

Ook Daley Blind en Georginio Wijnaldum zijn volgens De Mos zekerheidjes. De kwaliteit voorin baart hem wel zorgen. "Ik wil graag Hirving Lozano in Oranje, maar dat gaat helaas niet. We hebben nu een aanvalslinie die doorsnee is. Depay is nog erg jong en heeft een enorme groeimarge. Maar verder? Jürgen Locadia? Die is te wisselvallig. In de Eredivisie is het leuk en aardig, maar hij is geen buitencategorie."