Boekje open over Ajax-trainerszoektocht: 'Eerder dan de bedoeling was'

Boekje open over Ajax-trainerszoektocht: 'Eerder dan de bedoeling was'

15-11-2017 09:49
11

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax Leo van Wijk zegt dat de keuze voor trainer Marcel Keizer weloverwogen is geweest. Na het vertrek van Peter Bosz onstond er intern discussie over diens opvolger.

"Sommigen hadden een voorkeur voor een ervaren trainer, anderen waren voor het doorschuiven van Keizer", citeert Voetbal International Van Wijk op de aandeelhoudersvergadering. "De taak van een rvc is in dat geval het wegen van alle argumenten en beoordelen of er goed naar alternatieven is gekeken. Wij zijn er voor advies, voor goedkeuring, maar we zijn niet bepalend. Er zijn alternatieven bekeken en we hebben de directie gevolgd."

"Het past ook in de strategie van Ajax mensen uit de eigen gelederen naar boven te halen", verklaart Van Wijk. "Ook een trainer van buiten halen brengt risico’s met zich mee. Zeker als de voorbereidingstijd op het nieuwe seizoen kort is. Met Keizer hadden we een trainer in huis die de spelers kent, de speelwijze, de manier van trainen en die met Jong Ajax goed werk heeft verricht. Alleen: hij moest eerder worden doorgeschoven dan de bedoeling was. Dat het tot nu toe niet goed uitpakt, wil niet zeggen dat het niet goed is overwogen."