Update: Italië ontslaat bondscoach Ventura na deceptie tegen Zweden

Update: Italië ontslaat bondscoach Ventura na deceptie tegen Zweden

15-11-2017 18:30
33

Giampiero Ventura is nog niet officieel ontslagen als bondscoach van Italië, maar in het land wordt al druk gespeculeerd over een opvolger. Carlo Ancelotti is de belangrijkste kandidaat.

Met dat nieuws pakt La Gazzetta dello Sport woensdag uit. Ancelotti is beschikbaar na zijn ontslag bij Bayern München eerder dit seizoen. Hij moet een nieuwe start maken met de nationale ploeg van Italië, die maandag tegen Zweden voor het eerst in zestig jaar WK-plaatsing misliep.

Ancelotti is de niet de enige naam die opduikt in Italië. Sky Sport Italia meldt dat Roberto Mancini ook goede papieren heeft. Hij is op dit moment nog trainer van Zenit Sint-Petersburg en zijn komst vergt dus een afkoopsom.

Ook zou er nog een derde optie zijn: Paolo Maldini. De Italiaanse legende van AC Milan heeft geen noemenswaardige ervaring als trainer, maar wordt door zijn status wel gezien als iemand die het Italiaanse voetbal op sleeptouw kan nemen. Ventura wordt waarschijnlijk woensdag ontslagen door de Italiaanse bond (FIGC).

Update 18.30 uur: Giampiero Ventura is aan de kant gezet als bondscoach van Italië. De uitschakeling in de play-offs om een WK-ticket heeft hem zoals verwacht de kop gekost. Ventura nam na het EK in Frankrijk het stokje over van Antonio Conte, maar onder zijn leiding wisten de Italianen zich voor het eerst sinds 1958 niet te plaatsen voor het WK.