Van Dijk drie maanden later alsnog naar Liverpool: 'Is niet moeilijk voor hem'

Van Dijk drie maanden later alsnog naar Liverpool: 'Is niet moeilijk voor hem'

15-11-2017 14:21
16

Voor Virgil van Dijk staat er komend weekend een pikante wedstrijd op de rol. De verdediger reist met Southampton af naar Anfield, waar hij de club treft die hem afgelopen zomer zo graag wilde overnemen.

Om een transfer te forceren diende Van Dijk zelfs een officieel verzoek in, maar de deal kwam er niet. Nu, drie maanden later, reist hij alsnog af naar Liverpool - in het shirt van Southampton. "Ik denk niet dat het moeilijk is voor Virgil, want hij weet nu zelf ook dat hij honderd procent op Southampton is gefocust. Hij traint ook goed", aldus Mauricio Pellegrino tegen The Telegraph.

"Hij wil steeds beter gaan spelen, want hij is er sinds maart uitgeweest en heeft sindsdien amper gespeeld", vervolgt Pellegrino, die weinig durft te zeggen over een mogelijk vertrek de komende transferperiode. "We hebben daar geen controle over. Elke transferperiode opnieuw zijn er weer clubs die onze spelers willen kopen. Maar wij kijken zelf ook naar versterking. Dat hoort er allemaal bij. Voetbal is vandaag de dag meer business geworden."

Het programma van zaterdag in de Premier League: