Geprikkelde Ronaldo heeft zes redenen voor sensationeel Real Madrid-vertrek

Geprikkelde Ronaldo heeft zes redenen voor sensationeel Real Madrid-vertrek

15-11-2017 17:00
18

Het is een gerucht dat eens in de zoveel tijd opduikt: Cristiano Ronaldo wil vertrekken bij Real Madrid. De manier waarop de Spaanse pers de afgelopen week over de Portugese superster heeft geschreven, duidt echter op een serieuze situatie in het Estadio Santiago Bernabeu. Dit zijn de zes redenen waarom Ronaldo weg wil.

Reden 1: Ronaldo voelt zich niet gewaardeerd in Madrid
Exact een jaar geleden ondertekende Ronaldo een verbeterd contract tot de zomer van 2021 (minimale afkoopsom: 1 miljard euro). Toch heeft hij onlangs op het kantoor van voorzitter Florentino Perez laten vallen dat hij overweegt te vertrekken. Het heeft alles te maken met de manier waarop er in Madrid wordt omgegaan met Ronaldo. De Portugese ster is tevreden over de keuzes van trainer van Zinedine Zidane, maar zou graag zien dat hij nog veel belangrijker wordt gemaakt én heeft zich ernstig gestoord aan het kritische Real-publiek. Eerder dit jaar werd hij uitgefloten.

Reden 2: Ronaldo is niet blij met het transferbeleid
In de zomer heeft Real Madrid alles op alles gezet om Kylian Mbappé naar de Spaanse hoofdstad te halen. Het Franse wonderkind koos uiteindelijk voor Paris Saint-Germain, maar Ronaldo is de concrete belangstelling van Real niet vergeten. Hij vat het op als een gebrek aan vertrouwen van de clubleiding, want Mbappé kan op dezelfde positie uit de voeten. Ook de hardnekkige geruchten over de komst van PSG-ster Neymar wil Ronaldo niet over zijn kant laten gaan. Als ze iemand anders willen vertrek ik, zo is zijn gedachte.

Reden 3: Ronaldo wil hetzelfde verdienen als Neymar en Messi
Real Madrid heeft Ronaldo een jaar na zijn contractondertekening een nieuwe deal voorgeschoteld, maar dat leidt niet tot tevredenheid bij hem en zaakwaarnemer Jorge Mendes. Geld is zoals wel vaker in onderhandelingen het belangrijkste struikelblok. Ronaldo wil de best betaalde speler ter wereld worden. Dat is nu bij lange na niet het geval. Ronaldo strijkt een salaris van 21 miljoen euro per jaar op, terwijl Neymar op 35 miljoen zit bij PSG en Messi bij het ingaan van zijn nieuwe Barcelona-contract jaarlijks 40 miljoen gaat verdienen.

Reden 4: Ronaldo wordt achtervolgd door de Spaanse fiscus
Ronaldo is samen met Messi de belangrijkste verdachte in het grootscheepse belastingonderzoek van het Spaanse OM. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij nooit 14,7 miljoen euro aan belasting heeft ontdoken, terwijl collega-voetballers al wel schuld bekenden en een fikse boete betaalden. Real Madrid steunt Ronaldo, maar de Portugees vond het statement van zijn werkgever niet overtuigend. Omdat hij geraakt, teleurgesteld en boos is door alle beschuldigingen, heeft Ronaldo het gehad met Spanje.

Reden 5: Ronaldo heeft te maken met een zeldzame vormdip
Ronaldo scoorde dit seizoen zeven keer in elf wedstrijden, maar wordt in de Spaanse pers onder vuur genomen door zijn tegenvallende productie in de Primera División. In de competitie staat de teller pas op één doelpunt, mede door een schorsing die hij begin dit seizoen moest uitzitten. Daar komt bij dat Real Madrid na het winnen van de dubbel (landstitel en Champions League) slecht aan het seizoen is begonnen. De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt al acht punten.

Reden 6: Ronaldo wil terug naar één van zijn oude clubs
Ronaldo zit in de stal van Mendes, waardoor een transfer nooit ver weg is. De relatie tussen de meest invloedrijke zaakwaarnemer ter wereld en Real Madrid is de laatste jaren bovendien vertroebeld: op dit moment is Ronaldo de enige Mendes-speler in Bernabeu. Los daarvan heeft de Portugees er nooit een geheim ooit terug te willen keren naar Manchester United, terwijl een Amerikaans avontuur in de nadagen van zijn carrière ook tot de mogelijkheden behoort. Wil de 32-jarige Ronaldo zijn horizon nog verbreden, dan begint de tijd te dringen.