Beoogde Koeman-opvolger baalt van Everton: 'Zou fantastisch zijn geweest'

Beoogde Koeman-opvolger baalt van Everton: 'Zou fantastisch zijn geweest'

15-11-2017 18:08

Sam Allardyce wordt niet de opvolger van Ronald Koeman bij Everton. De Engelse manager zat meerdere keren om tafel met de clubleiding van The Toffees, maar vond het hele proces te lang duren.

Allardyce was aanvankelijk nog enthousiast over de functie bij Everton, nadat hij eerder dit seizoen de kans om Frank de Boer op te volgen bij Crystal Palace aan zich voorbij had laten gaan. "Het is helaas uiteindelijk niet gegaan zoals ik dacht dat het zou gaan", vertelt hij aan The Sun. "Het duurde uiteindelijk zo ontzettend lang, dat ik zelf maar een beslissing heb genomen."

Wedden

Meer odds

"Mijn beslissing was dat ik het maar niet moest worden", aldus Allardyce. "Ik richt me nu op andere kansen. Het zou een fantastische baan geweest zijn, maar het voelde gewoon niet goed." Big Sam kreeg niet het idee dat Everton echt graag met hem in zee wilde. "En dat is wel het gevoel dat je wil krijgen tijdens gesprekken met mensen met wie je moet gaan werken. Ik kreeg echter het gevoel dat er twijfel bestond of ik wel de juiste man was."

Allardyce werd onder meer een assistent opgedrongen. De club uit Liverpool wilde Craig Shakespeare aanstellen als zijn rechterhand. Bovendien wilde de voormalig bondscoach van Engeland een meerjarig contract tekenen, waar Everton een verbintenis tot het einde van het seizoen voorstelde.