Bittere pil Feyenoorder: 'Het hele jaar werk je daar hard voor, dat is triest'

Bittere pil Feyenoorder: 'Het hele jaar werk je daar hard voor, dat is triest'

15-11-2017 18:25
11

Eric Botteghin is verheugd met zijn contractverlenging bij Feyenoord. De dertigjarige Braziliaan, die momenteel is uitgeschakeld met een blessure, ligt nu tot medio 2020 vast in Rotterdam-Zuid.

"Dit is een heel belangrijk moment voor mij natuurlijk. Ik ben blij dat ik nog een jaar mag spelen voor deze mooie club", zegt Botteghin tegen Feyenoord TV. "Het is een moeilijk seizoen voor mij door mijn blessure, maar dit geeft mij een goed gevoel. Ik voel het vertrouwen van de club dat ik ook in de komende jaren belangrijk kan zijn voor dit team."

"Ik voel mij hier thuis. Ik heb het vertrouwen van mijn teamgenoten en van mijn trainers en ook van de supporters", vervolgt de centrale verdediger. "Het is een heel grote club. We hebben drie prijzen in de laatste twee jaar gewonnen. Dat hoop ik ook in de komende jaren mee te maken."

Voor Botteghin is het wel een bittere pil dat hij de Champions League mist door zijn blessure. "Wij hebben vorig jaar heel hard gewerkt om in de Champions League te spelen en dan krijg je een blessure… Dat is triest, maar ik moet vooruit kijken en mijn hoofd hoog houden." Hij hoopt zelfs voor de winterstop zijn rentree te maken. "Het gaat veel beter. Ik heb grote stappen gemaakt."