Swart: Ik begrijp een ding niet: waarom Barcelona hem niet heel snel haalt

Swart: "Ik begrijp een ding niet: waarom Barcelona hem niet heel snel haalt"

15-11-2017 20:23
31

Christian Eriksen wordt bewierookt na zijn ijzersterke optreden in de play-offwedstrijd van Denemarken tegen Ierland (5-1). Door een hattrick van de oud-Ajacied kwalificeerden de Denen zich voor het WK in Rusland komende zomer.

"Als je zo'n speler in je team hebt, kun je wel rustig op de bank zitten", stelt assistent-bondscoach van Denemarken Jon-Dahl Tomasson in gesprek met de NOS. De oud-Feyenoorder is lyrisch. "In Denemarken is hij een grote ster, in de Premier League is hij een grote ster. Hij behoort tot de tien beste spelers ter wereld."

Tomasson denkt zelfs dat Denemarken het enkel en alleen aan Eriksen te danken heeft dat het straks van de partij is in Rusland. "Of we ons zonder Eriksen hadden gekwalificeerd? Dan moet ik nee zeggen." Ook Frank Rijkaard is onder de indruk. "Je gaat superlatieven gebruiken. Hij speelde bijna de wedstrijd van zijn leven. En drie schitterende doelpunten. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld."

Van de spelmaker worden grootse dingen verwacht op het WK. "Het is een hele slimme speler. Hij kan mooi doorgroeien op het WK", denkt Guus Hiddink. "Zijn plafond kan verhoogd worden." Sjaak Swart vraagt zich zelfs af waarom Barcelona hem nog niet gehaald heeft. "Ik begrijp een ding niet: waarom Barcelona hem niet heel snel haalt."