Update: Ajax grijpt naast Braziliaanse linksback: transfer bevestigd

Update: Ajax grijpt naast Braziliaanse linksback: transfer bevestigd

17-11-2017 18:10
44

Ajax zou in de markt zijn voor de Braziliaan Diogo Barbosa. De 25-jarige linksback lijkt echter hard op weg naar Palmeiras, dat een bod van 4,5 miljoen euro reeds geaccepteerd zag worden.

Dat melden Braziliaanse media, waaronder Esporte InterativoBarbosa staat onder contract bij Coimbra, maar wordt verhuurd aan Cruzeiro, dat zelf ook 25 procent van de rechten van de speler in handen heeft. Voorzitter Wagner Pires de Sá van die laatste club meldt dat Palmeiras op het punt staat om de verdediger in te lijven. Cruzeiro heeft zelf niet de middelen om hem vast te leggen.

"Hij was een belangrijke speler voor ons, maar de directie heeft besloten om de economische rechten van Barbosa niet te kopen en heeft die overgedaan aan Palmeiras", aldus Pires de Sá. Palmeiras kwam echter nog niet met een bevestiging van de transfer. Volgens Esporte Interativo is het dan ook geen uitgemaakte zaak dat Barbosa naar Palmeiras vertrekt.

Ajax zou daar een stokje voor kunnen steken. Het ontbreekt de Amsterdammers momenteel aan een echte linksback in de selectie. Nick Viergever speelde de laatste weken op die positie, terwijl ook Daley Sinkgraven een optie is.

Update 17/11 18.10: Ajax heeft naast Barbosa gegrepen. Palmeiras heeft de linksback inmiddels aangetrokken, zo bevestigen de Brazilianen via de officiële kanalen.