'Column Van Hanegem heeft effect: Ajax-kemphanen met elkaar om de tafel'

'Column Van Hanegem heeft effect: Ajax-kemphanen met elkaar om de tafel'

15-11-2017 22:15
15

Michael van Praag en Johan Neeskens gaan binnenkort met elkaar om de tafel om hun meningsverschil uit 1997 uit te praten. Dit meldt het Algemeen Dagblad woensdag, naar aanleiding van de boekpresentatie van Neeskens’ biografie.

Van Praag was één van de vele aanwezigen tijdens het evenement in Zeist. De voormalig voorzitter van Ajax wilde Neeskens in 1997 niet meteen toelaten in het spelershome van de Arena, waarop de oud-international besloot om nooit meer een bezoek aan de Amsterdammers te brengen. Neeskens blikte afgelopen weekend terug op het incident en kreeg bijval van zijn voormalig ploeggenoot Willem van Hanegem, die Van Praag betitelde als een 'ongelofelijke kwibus.'

Guus Hiddink had woensdag de eer om het eerste exemplaar van de biografie aan Neeskens uit te reiken. "Ik ben Guus Hiddink zeer dankbaar dat hij mij in de jaren negentig terug heeft gehaald naar Nederland om bij Oranje te kunnen werken. Als hij dat niet had gedaan, had ik hier nu niet gestaan met een boek", aldus De Nees over de oud-bondscoach onder wie hij als assistent fungeerde. Hiddink stak op zijn beurt de loftrompet over Neeskens. "Een geweldige man, een geweldige speler en een geweldige trainer."