Keizer tegen Ajax-vertrekker: 'Goed strak gezichtje, je ziet er weer goed uit'

Keizer tegen Ajax-vertrekker: 'Goed strak gezichtje, je ziet er weer goed uit'

16-11-2017 12:33
9

Adham El Idrissi probeert na zijn vertrek bij Ajax en mislukte proefperiodes bij Reading, Roda JC en PEC Zwolle via amateurclub ASV De Dijk een nieuwe kans in het profvoetbal af te dwingen.

Onlangs debuteerde hij in de beker tegen zijn oude club Ajax voor De Dijk. "De jongens spraken me na afloop bemoedigend toe. 'Goed strak gezichtje, je ziet er weer fit uit,’ zei Marcel Keizer nog", aldus El Idrissi, die in Amsterdam tien maanden lang langs de kant stond met een blessure en vervolgens moeite had weer op niveau te komen, in een interview met VICE Sports.

Via De Dijk probeert de pas twintigjarige aanvaller zijn droom om profvoetballer te worden alsnog te verwezenlijken. "Mijn doelen zijn de Eredivisie en Engels voetbal. Engels voetbal vind ik echt mooi om te zien. Negentig minuten lang vol gaan, dat trekt me heel erg", zegt El Idrissi. "Dat was ook mijn ding bij Ajax."

"Soms denk ik dat het enige wat de buitenwereld ziet is: El Idrissi is niet meer bij Ajax. Mensen zien dat toch gauw als iets heel negatiefs. Dat is wel moeilijk geweest. Ik vond het zelf ook kut dat ik weg moest bij Ajax, maar wil alsnog profvoetballer worden. Dat kan ook op een andere manier. Mensen weten niet dat ik me elke dag kapot werk om terug te komen. Het is mentaal echt een leerzaam jaar geweest. Gelukkig sta ik er nog", aldus de aanvaller tegen VICE Sports.