'Appie heeft die jongen he-le-maal zoekgespeeld, het publiek moest lachen'

'Appie heeft die jongen he-le-maal zoekgespeeld, het publiek moest lachen'

16-11-2017 14:40
18

Adham El Idrissi liep stage bij PEC Zwolle op het moment dat het mis ging met Abdelhak Nouri. De huidig aanvaller van ASV De Dijk kan nog altijd niet geloven wat er is gebeurd, vertelt hij aan VICE Sports.

El Idrissi hoorde tijdens een oefenpot van het nieuws over Nouri. "Ik weet niet of ik daarom slecht heb gespeeld, maar ik was er helemaal kapot van", zegt hij. De twee speelden samen in de jeugd van Ajax. "Het liefst wilde ik weggaan, naar huis. Tot op de dag van vandaag kan ik het niet geloven."

Na het trainingskamp ging El Idrissi langs bij de familie van Nouri. "Je staat machteloos. Ik mis hem zo erg, niet normaal. De liefste persoon die er is." Hij sprak Nouri nog vlak voordat het misging. "'Doorgaan met voetballen, niet stoppen, nooit stoppen', zei hij. Hij was een van de beste, leukste voetballers met wie ik ooit heb gespeeld", aldus de aanvaller, die Nouri als klein broertje beschouwde.

"Bij Sparta uit heb ik een keer iemand het doel in gerost omdat hij Appie een doodschop gaf. Maar Appie loste het daarna op geweldige wijze zelf op. Hij heeft die jongen he-le-maal zoekgespeeld. Het publiek moest er gewoon om lachen", vertelt El Idrissi, die afsluit met een belofte.

"Het zal een beetje laat zijn, iedereen heeft het al gedaan, maar als ik mijn eerste goal maak in de Eredivisie, is die voor hem. Die jongen wordt nooit vergeten."

Lees ook: Keizer tegen Ajax-vertrekker: 'Goed strak gezichtje, je ziet er weer goed uit'