'We kwamen terug van de uitvaart, de Feyenoorders en PSV'ers stonden naast elkaar'

'We kwamen terug van de uitvaart, de Feyenoorders en PSV'ers stonden naast elkaar'

16-11-2017 16:14
11

Het leven van voormalig Feyenoord- en PSV-keeper Patrick Lodewijks kwam op 29 april 2015 volledig op zijn kop te staan, nadat zijn vrouw overleed tijdens een verkeersongeluk. Lodewijks blikt in gesprek met Helden terug op het drama.

Lodewijks was als keeperstrainer aanwezig bij Feyenoord, toen hij door zijn dochter gebeld werd. "Mijn eerste gedachte was: er is iets met mijn moeder die in die periode ziekenhuis in, ziekenhuis uit ging. Naomi zei meteen: Papa, mama heeft een auto-ongeluk gehad en is daarbij overleden. Ze zei het meteen zo. En dat was natuurlijk ook goed. Wat moest ze anders? Ik schreeuwde nee, nee. Ik ben wezenloos op de grond gaan zitten."

De inmiddels vijftigjarige Eindhovenaar kreeg steun vanuit de hele voetballerij, met name vanuit Rotterdam en Eindhoven. "Op een gegeven moment stonden er om tien uur 's avonds 150 supporters van Feyenoord bij me op de oprit om hun medeleven te betuigen. De PSV-supporters wilden naar het Parktheater (waar de afscheidsdienst van mevrouw Lodewijks plaatsvond, red.) komen. De supportersgroepen hebben met elkaar overlegd: wat er ook gebeurt, er zouden geen gekke dingen gebeuren. Toen wij uit het Parktheater reden, stonden de Feyenoorders en PSV'ers naast elkaar."